Van Persie verliest met Fenerbahçe dure punten in titelstrijd

Fenerbahçe heeft na drie overwinningen op rij weer punten verspeeld in Turkije. In eigen huis wist de nummer twee van de ranglijst niet te winnen van Osmanlispor (0-0), dat verrassend goed presteert met een vijfde plaats.

Robin van Persie keerde ten opzichte van de wedstrijd tegen Kayserispor op 13 maart terug in de basis, wat ten koste ging van Fernandão. De Nederlander mocht de wedstrijd ook volledig uitspelen, maar wist het verschil niet te maken. De twee prima mogelijkheden die hij kreeg leverden geen doelpunt op.

Trainer Vítor Pereira bracht na rust met Nani en Fernandão nog twee verse aanvallers. Fenerbahçe werd ook steeds sterker, maar net als in de eerste helft werd er ondanks enkele serieuze kansen niet gescoord. Door het puntenverlies heeft de grootmacht nu drie punten minder dan koploper Besiktas, met nog acht wedstrijden te gaan.