Van Persie wijst swingend Arsenal de weg

Newcaste United was geen partij voor Arsenal, dat als in zijn beste dagen naar de zege swingde met Robin van Persie in de hoofdrol (3-0).

Van Persie wijst swingend Arsenal de weg

Het jeugdige Arsenal ontbeert volgens de buitenwacht ervaring. The Gunners pareerden deze kritiek met een prima wedstrijd, waarin Newcastle United bij tijd en wijle adem tekort kwam.

Het vloeiende spel resulteerde halverwege de eerste helft in de eerste treffer van Van Persie. De Oranje-international mocht van elf meter aanleggen, nadat Charles N'Zogbia een voorzet van Emmanuel Adebayor met de hand had beroerd. Het buitenkansje was besteed aan Van Persie, die kort voor rust nogmaals van zich deed spreken. Een fraai hakballetje van Emmanuel Eboué lag aan de basis van de 2-0 van Arsenal.

Newcastle United toonde na rust herstel, maar Arsenal antwoordde in stijl. Een combinatie tussen Samir Nasri, Adebayor en Denílson was de verdediging van The Magpies te machtig. De derde Londense treffer was ook de genadeklap voor de gasten, voorwie Arsenal zich in het vervolg genadig toonde.

Bekijk hier al onze video's