Van Polen botst met PEC: 'Voel me ongewenst'

Reacties

De toekomst van Bram van Polen bij PEC Zwolle is hoogst onzeker. De oud-verdediger zegt er contractueel 'niet uit te komen' met de club en heeft uitleg gegeven over de frictie.

Van Polen botst met PEC: 'Voel me ongewenst'
© Pro Shots

Na het voorbije seizoen zette Van Polen een punt achter zijn carrière als speler. In die carrière groeide de nu 38-jarige voormalige rechtsback uit tot een boegbeeld van PEC. Van Polen speelde tussen 2007 en 2024 voor de club uit Zwolle en kwam tot meer dan vijfhonderd optredens. Na zijn spelersloopbaan zou hij bij PEC verder gaan als 'een soort manager in opleiding', zoals hij het zelf verwoordde.

'Het idee was dat ik een traineeship in zou gaan en daar waren we het inhoudelijk over eens, maar contractueel komen we er niet uit', vertelt Van Polen in het ESPN-programma Voetbalpraat. 'Wanneer je langer dan twaalf jaar in dienst bent bij een club, heb je recht op een contract voor onbepaalde tijd. Dat had ik. In principe ging mijn contract gewoon nog door.'

Volgens Van Polen is er sprake van een verschil van inzicht en beweegt PEC in de gesprekken niet zijn kant op. 'Ik had voor het eerst dat ik er tegenop zag om naar de club te gaan. Ik voel me een soort van ongewenst', zegt hij met pijn in het hart. Na het weekend, waarin PEC in de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen uit tegen FC Utrecht speelt, wordt verder gepraat. Van Polen verwacht geen snelle oplossing.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.