Van Wermeskerken helpt Kawasaki Frontale aan Japanse Super Cup

Sai van Wermeskerken heeft Kawasaki Frontale zaterdag de Japanse Super Cup bezorgd. De 29-jarige verdediger maakte in de finale tegen Vissel Kobe het enige doelpunt van de wedstrijd.

© J League

Van Wermeskerken verruilde NEC vorige maand voor een avontuur in zijn moederland. De rechtsback maakte midweeks zijn debuut voor Kawasaki Frontale en mocht een minuutje meedoen in het Aziatische Champions League-duel met met Taishan. In de strijd om de Japanse Super Cup begon Van Wermeskerken voor het eerst in de basis.

Dat loonde, want Van Wermeskerken maakte drie minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De bal bleef hangen na een vrije trap, waarna Hotaru Yamaguchi wilde wegwerken. De middenvelder raakte echter het lichaam van Van Wermeskerken, die de bal zomaar in het doel van de regerend landskampioen zag vallen. Daar bleef het bij in Tokio. Door de zege legde Kawasaki Frontale, dat vorig seizoen de beker won, beslag op de Super Cup.

Voorproefje
De Super Cup was het voorproefje voor de J1 League, die volgende week van start gaat. Van Wermeskerken gaat dan met Kawasaki Frontale op bezoek bij Shonan. Daarvoor wacht nog de return tegen Taishan in de achtste finale van de Aziatische Champions League. Het heenduel in China eindigde in een 2-3 overwinning.

Van Wermeskerken is overigens niet de enige ex-speler van NEC die zich deze week laat zien. Dat geldt ook voor Magnus Mattsson, die net als Van Wermeskerken vorige maand vertrok uit Nijmegen. De Deense middenvelder maakte de overstap naar FC Kopenhagen en maakte midweeks zijn Champions League-debuut tegen Manchester City. Dat bekroonde Mattsson met een fraai doelpunt.