Van Wolfswinkel grootmoedig: 'Europa League is geen troostprijs'

Reacties

De Champions League-hymne klonk dinsdagavond voor het eerst en voorlopig voor het laatst in De Grolsch Veste. FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel blijft na het uiteenspatten van de droom van het miljardenbal grootmoedig.

Van Wolfswinkel grootmoedig: 'Europa League is geen troostprijs'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 3
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

'We knokken ons in de tweede helft op wilskracht terug, dat is een compliment waard. In de eerste helft werden we overklast, ze maken twee goede goals, maar we voetbalden niet zoals we zelf wilden. Na rust draaiden we het om, jammer dat we de vierde niet meer konden forceren', blikt de routinier terug bij Ziggo Sport.

Twente knokte zich knap terug, maar het was net niet voldoende. 'Je weet dat zij graag druk zetten, maar als je kán voetballen, moet je voetballen. Dan liggen er kansen. Toen we op achterstand kwamen, zag je dat we wat meer durfden. Dat is zonde, maar dat zie je op alle niveaus in het voetbal. Op het einde voelde je dat het nog kon, en dan is er een wisselwerking met de supporters zoals die al jaren heel goed loopt. We gaan met opgeheven hoofd het veld af.'

Nu rest de poulefase van de Europa League, en Van Wolfswinkel wil daar zeker niet geringschattend over doen. 'Toen we een ereronde liepen, zongen de fans ook dat we Europa ingaan. Dat moeten we ook niet vergeten. Het is balen, zeker weten, maar we moeten de Europa League zeker niet als troostprijs zien. Daarvoor hebben we in de afgelopen jaren veel te hard gewerkt', sprak de aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.