Van Wolfswinkel vertelt vol emotie over het verlies van Neeskens

Reacties

Ricky van Wolfswinkel heeft met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn eerste wedstrijd sinds het overlijden van zijn schoonvader Johan Neeskens achter de rug. De routinier van FC Twente was na afloop openhartig over de zware periode die hij met zijn familie doormaakt.

Van Wolfswinkel vertelt vol emotie over het verlies van Neeskens
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 2
FC Twente
FC Twente

Op 7 oktober zorgde de KNVB voor een schok in de Nederlandse voetbalwereld met het nieuws dat Johan Neeskens op 73-jarige leeftijd was overleden. Voor Van Wolfswinkel betekende het overlijden van de Oranje-legende dat hij zijn schoonvader verloor. 'Ik heb het nog nooit gehad, dat je er gewoon niet bij bent. Je probeert je er toe te zetten. Ja, het is gewoon lastig', vertelde hij na het 2-2 gelijkspel bij RKC tegenover ESPN over het moeten focussen op de wedstrijd.

Van Wolfswinkel was zichtbaar ontroerd tijdens de minuut stilte die in Waalwijk voor de wedstrijd werd gehouden ter nagedachtenis aan Neeskens. 'Het land verliest een legende, een geweldige voetballer, een geweldig persoon. Alleen in de familiesfeer verliest een man een vader, een schoonvader, een opa. Dat is zwaar. We hebben een zware tijd gehad', vertelde de 35-jarige aanvaller.

Klik op de tekst boven de video om het moment te bekijken.

Van Wolfswinkel gaf aan geen moment te hebben getwijfeld over het wel of niet in actie komen dit weekend. 'Ik heb een tijd niet kunnen trainen met de dagen die ik weg ben geweest. Het was geen ideale voorbereiding, maar ik durf met honderd procent zekerheid te zeggen dat De Nees zou zeggen: "Ga lekker spelen, vriend". Zodoende', sloot Van Wolfswinkel af.

Lees hieronder een groot verhaal uit ons archief ter nagedachtenis aan Johan Neeskens. Dit verhaal is ook voor niet-abonnees in zijn geheel te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.