Van Wonderen debuteert met nederlaag bij Schalke 04

Schalke 04 is het nieuwe hoofdstuk onder Kees van Wonderen begonnen met een teleurstellende 1-0 nederlaag tegen Hannover 96. In de Heinz von Heiden Arena was de thuisploeg al na vier minuten trefzeker, toen Fabian Kunze het enige doelpunt van de wedstrijd maakte uit een goed genomen vrije trap.

Hannover 96
Hannover 96
1 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Van Wonderen, die pas onlangs het stokje overnam, heeft de taak gekregen om Schalke te behoeden voor degradatie naar het derde niveau van Duitsland, maar had zich zijn start anders voorgesteld. Via Kunze maakte Hannover na iets meer dan vier minuten spelen de enige goal van de wedstrijd en die klap kwam Schalke niet meer te boven.

Van Wonderen moet nog bergen werk verzetten om zijn Schalke op de rit te krijgen, maar in fases waren Die Königsblauen sterk en dominant en daar kan de Nederlandse trainer hoop uit putten met het oog op de komende wedstrijden.

Hannover klimt naar de vijfde plaats in de 2. Bundesliga, Schalke blijft veertiende staan.