Vanenburg heeft vertrouwen in Oranje: 'Kwaliteit om het toernooi te winnen'

Reacties

De Oranje-koorts stijgt in Nederland en ook bij de oud-internationals is er hier en daar wel vertrouwen in een goed resultaat op het EK in Duitsland.

Vanenburg heeft vertrouwen in Oranje: 'Kwaliteit om het toernooi te winnen'
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

'Ik denk dat het Nederlands elftal genoeg kwaliteit heeft om het toernooi te winnen, dat denk ik echt. Ik vind ook dat we naar het toernooi moeten gaan om te winnen. Want alles minder dan winnen, is niets', is Gerald Vanenburg duidelijk.

Volgens de Europees kampioen van 1988 hoeft het elftal niet bescheiden te zijn. 'Als je naar dit Oranje kijkt, dan heb je toch alles in huis? Goede spelers, ervaring en een bondscoach die je niet hoeft uit te leggen hoe je een toernooi speelt.'

'In interviews zijn ze voorzichtig over de doelstelling. Het is ook wel slim om naar buiten toe laag in te zetten, want dan neem je een bepaalde druk weg bij je elftal. Een beetje indekken, dat is ideaal. Maar geloof mij nou maar: diep van binnen denkt Ronald absoluut niet zo. Hij gaat alleen maar naar Duitsland om het toernooi te winnen, honderd procent zeker. En ik geloof ook absoluut dat het kan, want hoe ver zit het nou echt uit elkaar?'

Oud-internationals Khalid Boulahrouz, Boudewijn Zenden, Ryan Babel en Gerald Vanenburg blikken vooruit op het toernooi in Duitsland. Lees het hele verhaal op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.