Varkevisser zit Sparta dwars in stadsderby

De Rotterdamse stadsderby eindigde zonder winnaar. Sparta voorkwam pas in de laatste minuut een nederlaag tegen Excelsior. AGOVV liet Go Ahead Eagles kansloos.

Sparta Rotterdam-ExcelsiorBij Excelsior was er een hoofdrol voor Cor Varkevisser. Wat Sparta ook probeerde, de doelman was onpasseerbaar. Zelfs een strafschop van Ricky van den Bergh werd door de goalie onschadelijk gemaakt. In de laatste minuut moest de Feyenoord-huurling echter het hoofd buigen na een inzet van Danny Koevermans. De goal van Koevermans betekende dat Excelsior genoegen moest nemen met een punt. Kort na rust had Damien Hertog de Kralingse ploeg namelijk op voorsprong gezet. De middenvelder van Excelsior zag aanvankelijk zijn penalty gestopt door Frank Kooiman, maar in de rebound was hij wel succesvol.

AGOVV Apeldoorn-Go Ahead EaglesAGOVV Apeldoorn liet weinig heel van Go Ahead Eagles. De ploeg van Jurrie Koolhof legde de streekgenoot pijnlijk over de knie (4-0). Daniel Guijo-Velasco had een grote bijdrage aan de zege. De oud-PSV’er nam twee van de vier AGOVV-treffers voor zijn rekening.