Vejinovic (34) stopt en begint bij Feyenoord aan carrière als trainer

Reacties

Heracles Almelo heeft maandagochtend afscheid genomen van Marko Vejinovic. De 34-jarige middenvelder heeft een punt achter zijn loopbaan gezet en gaat aan de slag bij Feyenoord, waar hij assistent-coach wordt van Onder-16.

Vejinovic (34) stopt en begint bij Feyenoord aan carrière als trainer
© Pro Shots

Vejinovic keerde twee jaar geleden na buitenlandse avonturen in Polen en China terug bij Heracles, waar hij aan het begin van zijn loopbaan in de periode 2009-2013 ook al speelde en zijn doorbraak beleefde. In zijn eerste jaar had de voormalig speler van AZ, ADO Den Haag, Feyenoord en Vitesse een belangrijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Afgelopen seizoen kwam de Amsterdammer nog 25 keer in actie op het hoogste niveau. Nu vindt de voormalige jeugdinternational het echter tijd om te stoppen als prof.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Met een zwaar maar dankbaar hart neem ik afscheid van mijn carrière als profvoetballer', vertelt Vejinovic op de website van Heracles. 'Jarenlang heb ik met passie, inzet en trots op het veld gestaan. Voetbal is en blijft mijn grote liefde, en hoewel mijn tijd als speler nu ten einde komt, markeert dit ook een nieuw begin. Met veel enthousiasme begin ik mijn trainerscarrière bij Feyenoord. Ik ben vastberaden om mijn ervaring, tactisch inzicht en liefde voor het spel over te brengen aan de volgende generatie voetballers.'

'Marko heeft ontzettend veel betekend voor Heracles Almelo', zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. 'In zijn eerste periode speelde hij al vier seizoenen voor onze club en in 2022 keerde hij als tweevoudig kampioen van Nederland en KNVB-bekerwinnaar terug bij Heracles Almelo met één doel: de club helpen om weer terug te keren naar de Eredivisie. Marko heeft hierin een belangrijke bijdrage geleverd. Hij heeft zich altijd voor honderd procent ingezet voor het zwart-wit van Heracles Almelo en daar zijn wij hem dankbaar voor.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vejinovic keert terug bij Feyenoord, waar hij als speler nooit slaagde. Lees meer over zijn vertrek bij de Rotterdammers en zijn avonturen in Polen op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Vejinović
Meer over M. Vejinović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.