Venema zet ook Bundesliga-defensie te kijk met hattrick voor Utrecht

Nick Venema heeft FC Utrecht zondag hoogstpersoonlijk een 3-2 oefenzege op VfB Stuttgart bezorgd. Zo toont de negentienjarige spits zijn bloedvorm op het trainingskamp in La Manga.

Bij de nummer zestien van de Bundesliga stond onder meer Mario Gómez in de basis. De ervaren aanvaller was in de eerste helft dicht bij de openingstreffer, evenals Gyrano Kerk voor FC Utrecht.

Bij het begin van de tweede helft stuurde trainer Dick Advocaat een compleet nieuw elftal het veld in. Dat kwam vier minuten na de pauze op achterstand, door een rake strafschop van Gonzalo Castro na een overtreding van doelman Thijmen Nijhuis. Drie minuten later tikte Venema de gelijkmaker binnen op aangeven van Leon Guwara.

Maar Utrecht kreeg een minuut later al de 1-2 om de oren, een van richting veranderd schot van Erik Thommy. Venema herstelde op aangeven van Cyriel Dessers binnen het uur de marge en maakte zes minuten voor tijd zelfs het winnende doelpunt met een kopbal.

Venema is nog geen onbetwiste basisspeler in de Domstad. In de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Ajax, stond hij aan de aftrap en was hij trefzeker. Venema scoorde in november als invaller al drie keer voor de hoofdmacht en maakte dit seizoen elf doelpunten voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.