Venezuela laat zege tegen Bolivia glippen

Venezuela slaagde er niet in zijn eerste duel tijdens het toernooi om de Copa América te winnen. Het gastland bleef in Groep A steken op een 2-2 gelijkspel tegen Bolivia.

Venezuela laat zege tegen Bolivia glippen

Venezuela nam twee keer een voorsprong in San Cristobal, maar zag de Bolivianen twee keer terugknokken. Het organiserende land had gehoopt tegen het zwakke Bolivia eindelijk weer eens een zege te boeken op het toernooi. De laatste overwinning dateert van 1967, toen het met 3-0 won van Bolivia.

Toch was Venezuela er dichtbij. Ricardo Páez, de zoon van bondscoach Richard Páez, bereidde de eerste goal van Giancarlo Maldonado voor en tekende zelf voor de tweede treffer, nadat ploeggenoot Alejandro Cichero met een eigen doelpunt beide landen weer naast elkaar had gezet: 2-1.

Maar zes minuten voor het eindsignaal kwam Bolivia op gelijke hoogte. Juan Carlos Arce tekende voor de eindstand: 2-2. Hij tikte bij de eerste paal een voorzet van Diego Cabrera in het doel. Tot groot verdriet van de aanwezige president Hugo Chavez en zijn gast Diego Maradona.

Bekijk hier al onze video's