Vennegoor kopt Celtic in extremis langs Rangers

Jan Vennegoor of Hesselink bracht de spanning in de Schotse Premier League terug. De spits van Celtic tekende in de vierde minuut van de blessuretijd voor de winnende treffer in de topper tegen Glasgow Rangers: 2-1.

Vennegoor scoorde met een rake kopbal. Al vallend kopte de Oranje-international vanaf drie meter raak nadat Scott McDonald bij de tweede paal de bal met het hoofd had teruggeknikt na een voorzet van Gary Caldwell.

Celtic moest winnen én verdiende het ook te winnen in deze Old Firm. Bij verlies van The Bhoys was Rangers alleen in theorie nog te achterhalen geweest. Celtic drong ook volop aan, maar leek er maar niet in te slagen een beslissende voorsprong te nemen.

Zo miste Scott McDonald na een uur een strafschop, nadat Carlos Cuellar met zijn hand een schot van Shunsuke Nakamura tegen de lat had getikt. Het kwam Cuellar op een rode kaart te staan. Het overwicht leverde uiteindelijk in de laatste minuut alsnog de drie punten op.

Celtic was na twintig minuten via een geweldige uithaal van Nakamura op voorsprong gekomen, maar invaller Nacho Novo had Rangers in de 55ste minuut met een laag schot op gelijke hoogte gebracht in het zeer verhitte duel.

Rangers is koploper met 75 punten uit 31 duels, Celtic achtervolgt met 74 punten uit 33 wedstrijden.