Verbeek: 'Ik vraag me af wat Veendam hier kwam doen'

AZ-trainer Gertjan Verbeek had na afloop van het met 4-1 gewonnen bekerduel met SC Veendam weinig positieve woorden over voor de tegenstander uit de Jupiler League. Veendam-trainer Gert Heerkes daarentegen had die wel voor zijn eigen team ondanks de afgetekende nederlaag.

'Ik vraag me af wat Veendam hier vandaag is komen doen', verwonderde Verbeek zich na afloop van de eenvoudige overwinning. 'Want die hebben zelfs bij de 3-0 achterstand geen poging ondernomen om terug te komen in de wedstrijd.'

'Ze zijn in de tweede helft misschien twee of drie keer over de middenlijn gekomen. Het is alleen jammer dat wij onszelf niet belonen door meer te scoren', was Verbeek ook kritisch op zijn eigen ploeg, die - na de drie goals van Viktor Elm in de eerste helft - in het tweede bedrijf alleen nog uit een strafschop scoorde in de persoon van Eredivisietopscorer Jozy Altidore.

Veendam-trainer Gert Heerkes had een andere wedstrijd gezien. 'Ik hou hier wel een aardig gevoel aan over. Je bent niet helemaal van het kastje naar de muur gespeeld. We hebben vandaag geprobeerd om het AZ op onze manier lastig te maken. Alleen blijft natuurlijk wel die uitslag van 4-1 staan.' Foto: VI Images