Verbeek: 'In de rust was de stemming nog positief'

Gertjan Verbeek kon niet anders zeggen dan dat Feyenoord terecht met 1-0 had verloren van Kalmar FF. Toch vindt de coach van de Rotterdammers niet dat zijn ploeg bij voorbaat kansloos is in de return.

'Kalmar was de tweede helft de betere ploeg en won daarom verdiend', tekende het ANP na afloop op uit de mond van Verbeek. 'We speelden onsamenhangend. Daaraan kon je zien dat we nog geen ingespeeld team zijn. Bij het doelpunt werden helaas afspraken niet nagekomen. Dat is een stukje onvolwassenheid dat er nog uit moet.'

'In de rust was de stemming nog wel positief bij ons. We vonden allemaal dat we van deze ploeg niet hoefden te verliezen. Maar in de tweede helft leek het een beetje over bij ons. We hebben nu niets meer te verliezen. We hebben tenslotte nog een return in Zweden om het goed te maken.'

Volgens doelman Henk Timmer, die Feyenoord met een aantal reddingen nog lang op 0-0 hield, wordt het 'een lastig verhaal in Zweden', zo vertelde hij voor de camera van de NOS. 'We hebben verloren van een tegenstander waarvan je nooit mag verliezen. We zullen bij hun op kunstgras moeten spelen. Tja, de opdracht is simpel: we moeten met 2-0 winnen.'