Verbijstering bij Fiorentina nadat arbitrage doellijntechnologie negeert

Reacties

Na de overtuigende 0-4 zege van Fiorentina in de heenwedstrijd bij SC Braga was de return in Stadio Artemio Franchi niet meer van het grootste belang. Fiorentina won ook de tweede ontmoeting (3-2), maar de wedstrijd zal herinnerd worden om een niet toegekend doelpunt.

Verbijstering bij Fiorentina nadat arbitrage doellijntechnologie negeert
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
3 - 2
Sporting Braga
Sporting Braga

Bij een stand van 1-2 in het voordeel van de Portugezen dacht Arthur Cabral te hebben gescoord. Tenminste, niet dat hij dat zelf door had, maar de scheidsrechter kreeg een melding op zijn horloge: Cabral had gescoord, volgens de doellijntechnologie. De twee arbiters in het VAR-busje waren er niet zo zeker van, ze riepen scheidsrechter Benoît Bastien naar het scherm.

De Fransman nam uitgebreid zijn tijd en kwam tot een ander oordeel dan de computer, die liet zien dat de hele bal de lijn was gepasseerd, zij het met hoogstens een millimeter. Bastien ging tegen al die oordelen in en annuleerde het doelpunt, tot verbijstering van iedereen in Florence. Hoewel het voor het resultaat niet uitmaakte, leende het incident zich na afloop toch voor gespreksstof.

'Ik begreep niet wat er gebeurde. We hebben de beelden gezien en het leek erop dat de bal zat, dus we weten niet precies wat er nou allemaal aan de hand was', aldus coach Vincenzo Italiano.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.