Verdediger redt eer van opnieuw matig Polen

Polen heeft het WK afgesloten met een nutteloze 2-1 overwinning op Costa Rica. Verdediger Bartosz Bosacki maakte eigenhandig een achterstand goed en voorkwam daarmee een nog grotere afgang voor de eveneens al uitgeschakelde Polen.

Even leek het er namelijk op dat zelfs Costa Rica er met de punten vandoor zou gaan. Na nederlagen tegen Ecuador en Duitsland kwam Polen weer achter.

Ronaldo Gómez opende na 24 minuten de score. De bonkige spits haalde uit een directe vrije trap keihard maar weinig zuiver uit en had geluk dat doelman Artur Boruc de bal knullig door zijn benen liet gaan.

Polen kwam in het verder zeer matige duel snel langszij. Acht minuten na de 1-0 maakte Bosacki gelijk. Hij werkte een corner met een volley in het doel. Ook hieraan ging een grote keepersfout vooraf. José Francisco Porras botste dom op Ebi Smolarek, waardoor hij kansloos was.

Na rust greep de ploeg van bondscoach Pawel Janas, die in de tien kwalificatieduels maar liefst 27 keer wist te scoren, de winst. Weer was het Bosacki, nu met een knappe kopbal in een duel met Paulo Wanchope.

Polen kan nu met een derde plaats, drie punten en twee doelpunten naar huis. Costa Rica hield geen enkel punt over aan een van de zwakste poules op papier.