Verdedigers in Schotse nationale ploeg

Graham Alexander

Verdedigers in Schotse nationale ploeg

Geboortedatum 10 oktober 1971Interlands/goals 12/0Beperkte rechterverdediger van Preston North End. Speelde jarenlang in de lagere regionen van het Schotse voetbal, wat zijn aanwezigheid in de nationale ploeg verrassend maakt.

Christian DaillyGeboortedatum 23 oktober 1973Interlands/goals 48/2Meest ervaren international in de huidige Schotse selectie. Speelde in Engeland voor Derby County en Blackburn Rovers en staat nu onder contract bij West Ham United. Betrouwbare kracht met aanvallende impulsen.

Jackie McNamaraGeboortedatum 24 oktober 1973Interlands/goals 21/0Aanvallend rechterverdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan. Verliet Dunfermline Athletic in 1995 voor Celtic, waar hij regelmatig van de partij is. Speelde daar een belangrijke rol in de drie laatste landstitels.

Gary Naysmith (foto)Geboortedatum 16 november 1978Interlands/goals 19/1Net als Weir, Cameron, Pressley en McCann afkomstig uit de kweekvijver van Heart of Midlothian. Is als linkerverdediger een sleutelfiguur in de defensie van Everton. Was in Schotland al eens Talent van het Jaar.

Steven PressleyGeboortedatum 11 oktober 1973Interlands/goals 13/0Sterke centrale verdediger die zijn opleiding genoot bij Glasgow Rangers, debuteerde bij Dundee United, maar doorbrak bij Hearts. Vormt in de nationale ploeg een prima duo met Dailly.

Maurice RossGeboortedatum 3 februari 1981Interlands/goals 11/0Rechterverdediger van Glasgow Rangers, die onder de toenmalige manager Dick Advocaat op jonge leeftijd debuteerde in het eerste elftal. Maakte niet veel later - onder Vogts - ook zijn debuut in de nationale ploeg.

Andy WebsterGeboortedatum 23 april 1982Interlands/goals 5/0Vormt bij Hearts samen met Pressley het hart van de defensie en doet dat uitstekend. Is snel en beschikt over een goede pass. Wordt getipt om op korte termijn naar het Engelse Premiership over te stappen.

David WeirGeboortedatum 10 mei 1970Interlands/goals 36/1Ervaren verdediger, sinds 1999 het defensieve gezicht van Everton. Wordt daar vanwege zijn constante prestaties Mr. Consistency genoemd. Kwam eerder uit voor Falkirk en Hearts en studeerde vier jaar in de Verenigde Staten.

Lee WilkieGeboortedatum 20 april 1980Interlands/goals 8/1Jong en grillig. Is samen met McFadden, Fletcher en Rae de toekomstige kern van de nationale ploeg. Werd bij Dundee aanvankelijk uitgeleend aan Plymouth, Notts County en Falkirk, maar maakt dit seizoen een prima indruk in de Dundee-defensie.

Bekijk hier al onze video's