Verlies Eagles, Den Bosch en Dordt aan kop

Geen enkele club uit de Jupiler League koestert nog de volle winst na drie wedstrijden. Go Ahead Eagles verloor, terwijl FC Den Bosch op eigen veld niet verder kwam dan een gelijkspel. FC Dordrecht profiteerde en nestelt zich naast Den Bosch aan kop van de ranglijst.

VVV-Venlo-Go Ahead Eagles 2-1Go Ahead Eagles kende met zes punten uit twee wedstrijden de beste seizoensstart sinds 2000/01, maar ging in het derde duel onderuit. VVV pakte na twee gelijke spelen de eerste seizoenswinst. Dylan Hughes opende vijf minuten voor rust de score, tien minuten erna besliste Rachid Ofrany vroegtijdig het duel. De tegentreffer van Marco Parnela was niet voldoende voor de Eagles.

FC Den Bosch-BV Veendam 1-1FC Den Bosch liet de winst tegen Veendam onnodig liggen. De thuisclub miste in de persoon van Frank Demouge een strafschop en speelde meer dan een kwartier tegen tien man (rode kaart Veendammer Alair Cruz Vicente). Alleen Nyron Wau vond namens de ploeg van Theo Bos het net. Dat was slechts voldoende om de openingtreffer van Gerard Wiekens ongedaan te maken.

De Graafschap-Haarlem 3-1Alle ambities ten spijt stond De Graafschap na twee wedstrijden nog op nul punten. Daar kwam tegen Haarlem verandering in. Binnen twintig minuten had de thuisclub het duel beslist. De Graafschap kreeg liefst drie strafschoppen van scheidsrechters Bjorn Kuipers. Jhon van Beukering miste de eerste, Berry Powel en Jeffrey de Visscher (foto) bleven wel koelbloedig. De Visscher nam ook nog een veldgoal voor zijn rekening. Voor Haarlem scoorde Michael van der Kruis.

RBC Roosendaal-FC Volendam 1-1RBC keek in eigen huis ruim een half uur tegen een achterstand aan. Abdelhali Chaiat zette Volendam uit een counter verrassend op voorsprong. RBC stichtte voornamelijk gevaar via de Franse aanwinst Edouard Duplan. Uit een van zijn schoten op doel kon Danny Guijt uit de rebound voor de gelijkmaker zorgen.

FC Dordrecht-MVV 1-0Adnan Alisic werd matchwinner bij Dordrecht, dat na drie wedstrijden medekoploper is met zeven punten uit drie wedstrijden.

FC Emmen-TOP Oss 1-1Op aangeven van Sergio van Dijk opende Mourad Mghizrat de score voor Emmen. Het na twee duels nog puntloze TOP Oss maakte op slag van rust gelijk via Martijn van Galen.

Stormvogels Telstar-AGOVV Apeldoorn 3-2Dit duel herbergde de twee topscorers van de Jupiler League en daardoor werd het een doelpuntrijke wedstrijd in IJmuiden. Zowel Melvin Holwijn als Sherjill MacDonald scoorde twee keer. Holwijn kreeg op het scorebord gezelschap van Ronny van Es en daardoor trok Stomvogels aan het langste eind: 3-2.

FC Zwolle-FC Omniworld 0-1Omniworld verraste in Zwolle. Het doelpunt van Sander Duits na een klein uur spelen, bleek de enige van de wedstrijd. De eerste punten voor Omniworld zijn binnen. Zwolle kent een teleurstellende start met twee punten uit drie duels.

Helmond Sport-Cambuur Leeuwarden 0-0Geen doelpunten in Helmond. Net zo teleurstellend als de wedstrijd is ook de stand op de ranglijst van beide ploegen. Met twee punten uit drie wedstrijden kunnen de hooggespannen verwachtingen nog niet worden waargemaakt.

Fortuna Sittard-FC Eindhoven 2-1FC Eindhoven leek de winst te pakken door een goal van Sasa Stojanovic een kwartier voor het einde. Trainer Frans Körver kende echter een gelukkige hand van wisselen. De invallers Zarko Grabovac en Emrullah Guvenc zetten het duel in de 86ste en de 87ste minuut volledig op zijn kop: 2-1.