Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Giroud start in plaats van Mbappé

Reacties

Franse media verwachten dat Kylian Mbappé vrijdagavond op de bank begint tegen Oranje. Hoewel bondscoach Didier Deschamps op zijn persconferentie positief was over het meespelen van de 25-jarige sterspeler, lijkt een invalbeurt het hoogst haalbare.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Giroud start in plaats van Mbappé
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Sinds Mbappé maandag in het EK-duel met Oostenrijk zijn neus brak, speculeren Franse media erop los of de 25-jarige aanvoerder meespeelt tegen Frankrijk. Donderdag trainde de topscorer van de Ligue 1 voor het eerst met een masker, maar het afsluitende partijspel liet hij schieten. Zowel Le Parisien als RMC Sport verwacht daarom dat Deschamps geen risico neemt en zijn sterspeler op de bank laat beginnen. Als de score het toelaat, blijft Mbappé daar naar verwachting ook zitten en doet hij pas in het laatste groepsduel met Polen van komende dinsdag weer mee.

De mogelijke vervanger van Mbappé is volgens RMC Sport ook al duidelijk: Olivier Giroud. De 37-jarige spits raakte zijn basisplaats in aanloop naar het EK kwijt aan Marcus Thuram. Dinsdag ontbrak Giroud nog met liesklachten op de training, maar die lijken hem nu niet meer te hinderen. Bradley Barcola maakte ook een goede indruk op de training, de 21-jarige vleugelaanvaller van Paris Saint-Germain lijkt zich te moeten richten op een invalbeurt. Achterin waren er ook de nodige blessurezorgen, maar verder lijkt Deschamps geen aanpassingen te hoeven doen aan zijn basiself.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernández; Griezmann, Kanté, Rabiot; Dembélé, Giroud, Thuram.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.