Versterkt Jong AZ boekt recordzege in KKD tegen armlastig Roda JC

Reacties

Het nieuwe seizoen is voor Roda JC Kerkrade begonnen zoals het vorige eindigde: in mineur. De ploeg van trainer Bas Sibum verloor maandag met harde cijfers van Jong AZ. De Alkmaarse beloften werden versterkt met spelers van de hoofdmacht en boekten een recordzege in de Keuken Kampioen Divisie.

Versterkt Jong AZ boekt recordzege in KKD tegen armlastig Roda JC
© Pro Shots
Jong AZ
Jong AZ
6 - 1
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Roda was vorig seizoen heel dicht bij promotie naar de Eredivisie, waarbij er na de wedstrijd tegen SC Cambuur een inmiddels wereldberoemd feest werd gevierd door de supporters op het veld. Dat bleek voorbarig, waarna Roda het in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen én in de play-offs helemaal weggaf.

Sibum begon in de zomer met een flink gewijzigd elftal en met goede moed aan het nieuwe seizoen, maar zal zich de start anders hebben voorgesteld. Lequincio Zeefuik opende de score met een intikker. Jayden Addai verdubbelde de score met een van richting veranderd schot.

Ruben van Bommel leverde al de assist op de 1-0 van Zeefuik en scoorde later twee keer. Eerst met een kopbal en daarna, na de 3-1 van Tiago Çukur, met zijn rechtervoet na een enorme fout van Brian Koglin. In de tweede helft werd het er niet beter op voor Roda. Jong AZ scoorde nog twee keer via Addai en Jorn Berkhout, terwijl keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro een Limburgse penalty van Patriot Sejdiu keerde.

De 6-1 tegen Roda is de grootste zege ooit van Jong AZ in de KKD. Dat was vier jaar lang de 7-3 in eigen huis tegen De Graafschap, maar dat doelpuntrijke duel in Wijdewormer is nu dus uit de boeken geschoten.

Lees ook het verslag van Jong PSV - Jong Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.