Vertonghen haakt af bij nationale ploeg België

Jan Vertonghen doet dinsdag niet mee met de nationale ploeg van België in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten. De Ajacied is niet de enige Rode Duivel die afhaakt. Rechtsback Denis Odoi laat eveneens verstek gaan met een lichte blessure.

Vertonghen haakt af bij nationale ploeg België

Vertonghen speelde vrijdag nog negentig minuten in het EK-kwalificatieduel bij Azerbeidzjan, dat in een teleurstellend 1-1 gelijkspel eindigde. Odoi kwam niet in actie in het uitduel.

Marouane Fellaini, Eden Hazard en Nicolas Lombaerts trainden maandag wel mee. Zij waren vanwege lichte klachten aanvankelijk een vraagteken voor het treffen met het keurkorps van Jürgen Klinsmann, maar lijken tijdig fit.

In Brussel hopen de Belgen de teleurstelling over de remise van vrijdag van zich af te spelen. Door het puntenverlies passeerde Turkije De Rode Duivels. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink beschikt met een duel minder gespeeld over een punt meer.

De verdedigers Thomas Vermaelen en Daniel Van Buyten haakten al voor de wedstrijd in Azerbeidzjan af met uiteenlopende blessures. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's