VfB Stuttgart haalt uit tegen Werder, puntverlies Bayern

VfB Stuttgart won ruim van Werder Bremen en klom naar de derde plaats. 1899 Hoffenheim staat door overwinning op Eintracht Frankfurt nu zelfs tweede. Bayer Leverkusen, de grote verliezer van vandaag, kon koploper worden maar staat nu vierde door thuisnederlaag tegen Hertha BSC. Bayern München gaf een zekere overwinning tegen VfL Bochum weg en staat nu twaalfde.

VfB Stuttgart-Werder Bremen 4-1Werder kwam er in Stuttgart totaal niet aan te pas. Na een half uur spelen stond de thuisploeg met 2-0 voor door treffers van Sami Khedira en Christian Träsch. Het doelpunt van Träsch was van grote schoonheid. De rechtsback volleerde een afgeslagen hoekschop met een streep achter doelman Tim Wiese.

Ook in de tweede helft was Stuttgart de betere ploeg, al liet het zich terugzakken. Een verre uitworp van doelman Jens Lehmann zorgde ervoor dat Roberto Hilbert een kwartier na rust uit een counter de 3-0 kon maken. De 3-1 die Diego kort daarna maakte uit een vrije trap, bleek achteraf slechts een eretreffer, want de thuisclub kwam niet meer in de problemen. Martin Lanig, die vijf minuten voor tijd inviel voor de tegenvallende Mario Gomez, zorgde een minuut na te zijn ingevallen voor het slotakkoord: 4-1.

Bayer Leverkusen-Hertha BSC 0-1Bij een overwinning op Hertha BSC zou Bayer Leverkusen de koppositie overnemen van Hamburger SV. De club van trainer Bruno Labbadia toonde zich de afgelopen wedstrijden zeer schotvaardig, maar tegen de bezoekers uit Berlijn wilde de bal er maar niet in. Er werd nog wel gescoord, Liverpool-huurling Andrei Voronin (foto) maakte één minuut voor tijd de winnende voor de bezoekers.

1899 Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 2-1Het duel tussen de nummer zes en zeventien van de Bundesliga kwam pas in de tweede helft los, toen Demba Ba kort na de hervatting de 1-0 maakte voor Hoffenheim. Markus Steinhöfer kopte de gelijkmaker binnen voor Eintracht Frankfurt, maar opnieuw Ba zorgde voor de 2-1 voorsprong voor de thuisclub. De voordelige marge werd niet meer uit handen gegeven, waardoor het in de Bundesliga debuterende Hoffenheim zijn vierde overwinning kon bijschrijven.

Bayern München-VfL Bochum 3-3Met aanvoerder Mark van Bommel opnieuw op de bank begon Bayern München goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier op voorsprong door Daniel Van Buyten. Zé Roberto zorgde kort voor rust voor de 2-1, nadat Sinan Kaloglu had gelijkgemaakt. Opnieuw Zé Roberto leek het duel in de tweede helft te beslissen, maar de bezoekers hadden het beste bewaard voor het einde. Christoph Dabrowski en Dennis Grote zorgden in de laatste tien minuten voor de 3-3 eindstand.

Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 1-2De derby tegen Köln was voor Gladbach-trainer Jos Luhukay een hele belangrijke. Mocht de wedstrijd verloren worden, dan zou Luhukay zijn koffers moeten pakken. De schrik sloeg dan ook toe toen de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong kwamen door Fabrice Ehret. Roel Brouwers zorgde vijf minuten later alweer voor de gelijkmaker. Lang leek de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel te eindigen, maar Milivoje Novakovic maakte kort voor tijd de winnende treffer voor Köln. De ploeg van Luhukay blijft laatste in de Bundesliga.