VfL Wolfsburg aast op Dieter Hoeness als manager

Dieter Hoeness, broer van Bayern-manager Uli Hoeness, keert mogelijk terug in de Bundesliga. Hij is de belangrijkste kandidaat om manager te worden bij regerend landskampioen VfL Wolfsburg. Beide broers hebben een imposant voetbalverleden en bouwden nadien een loopbaan op als manager.

VfL Wolfsburg aast op Dieter Hoeness als manager

Uli is onverbrekelijk verbonden met de Duitse recordkampioen uit München, broer Dieter (ooit spits bij VfB Stuttgart en later Bayern) was na zijn actieve loopbaan manager bij Stuttgart en recenter bij Hertha BSC, deze week de tegenstander van Heerenveen in de Europa League.

Vorig jaar kwam er een einde aan die samenwerking in Berlijn, waarna Dieter Hoeness terugkeerde naar München in afwachting van een nieuwe interessante werkkring. 'De rust heeft me goed gedaan', aldus Hoeness in de Duitse media, 'maar het was me wel al snel duidelijk dat ik niet het type ben om de komende twintig jaar te gaan golfen. De laatste maanden heb ik diverse gesprekken gevoerd.'

Bij landskampioen Wolfsburg zitten ze te springen om versterking van het technisch kader. Na het vertrek van trainer Felix Magath naar Schalke 04 combineerde zijn opvolger Armin Veh de functies van trainer, manager en technisch directeur.

Het Volkswagen-concern, de grote geldschieter van Wolfsburg, heeft nu aangedrongen op een betere invulling van de organisatie waarin Dieter Hoeness een belangrijke rol wordt toegedicht.

Bekijk hier al onze video's