VI Discussie: van kritiek tot Memphis, zou jij de basiself van Oranje aanpassen?

Reacties

Het Nederlands elftal pakte vrijdagavond met opgeheven hoofd een punt tegen Frankrijk. Tegen vicewereldkampioen Frankrijk werd gelijkgespeeld (0-0). Het is de vraag of dat punt gekoesterd moet worden. Daarnaast is er veel discussie omtrent de positie van Memphis Depay en wordt er alvast vooruitgekeken naar de strijd met Oostenrijk.

VI Discussie: van kritiek tot Memphis, zou jij de basiself van Oranje aanpassen?
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Ronald Koeman koesterde het gelijkspel. De bondscoach gaf te kennen dat hij voor het toernooi voor vier punten uit twee wedstrijden had getekend. Toch was er ook kritiek op het veldspel van Oranje. Daarnaast leek het Nederlands elftal dankzij Xavi Simons de winst te veroveren, maar werd de treffer afgekeurd. Moeten we tevreden zijn met het punt?

Poll (gesloten) Is het gelijke spel tegen Frankrijk een goed resultaat?
  • 84% Ja (1.101 stemmen)
  • 16% Nee (203 stemmen)

De kans dat Oranje de achtste finales nog misloopt, is nihil. Toch staat er dinsdag in Berlijn wat op het spel tegen Oostenrijk. Het scheelt namelijk nogal op welke positie je instroomt in de knock-outfase, betreffende de eerstvolgende tegenstander. Als Nederland met ruimere cijfers wint dan Frankrijk dat zou doen van Polen, is het zelfs groepswinnaar.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Oostenrijk?
  • 59% Zege Nederland (989 stemmen)
  • 31% Gelijkspel (518 stemmen)
  • 9% Zege Oostenrijk (157 stemmen)

Het grote discussiepunt na afloop van het gelijkspel was, behalve de afgekeurde treffer, het spel van Memphis. De spits kreeg veel kritiek, omdat hij er niet aan te pas kwam. Toch lijkt de topscorer veel krediet te hebben bij de bondscoach. Moet Koeman hem ook tegen Oostenrijk opstellen, of juist kiezen voor een alternatief? Oranje heeft behalve Memphis namelijk ook de keuze om Wout Weghorst, Brian Brobbey, Joshua Zirkzee of zelfs Cody Gakpo in de spits op te stellen.

Poll (gesloten) Wie moet in de spits staan tegen Oostenrijk?
  • 15% Memphis Depay (199 stemmen)
  • 8% Wout Weghorst (115 stemmen)
  • 22% Brian Brobbey (300 stemmen)
  • 43% Joshua Zirkzee (587 stemmen)
  • 12% Cody Gakpo (161 stemmen)

Koeman koos er tegen Frankrijk voor om Joey Veerman op de reservebank plaats te laten nemen. De PSV’er werd vervangen door Jeremie Frimpong, waardoor Xavi Simons op het middenveld terechtkwam. Wat zouden jullie aanpassen aan de opstelling? Laat het weten in de comments.

Memphis zelfkritisch na Frankrijk: 'Ik vond het lastig'
Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.