Vijf spelers maken kans om Simons op te volgen als grootste Eredivisie-talent

Reacties

De vijf genomineerde spelers voor Johan Cruijff Talent van het Jaar 2023/24 zijn bekendgemaakt. PSV, Feyenoord, Ajax, AZ en FC Twente leveren een speler af die kans maakt om Xavi Simons op te volgen.

Vijf spelers maken kans om Simons op te volgen als grootste Eredivisie-talent
© Pro Shots

De spelers die kans maken op de prestigieuze eretitel zijn Johan Bakayoko (PSV), Yankuba Minteh (ex-Feyenoord), Jorrel Hato (Ajax), Ruben van Bommel (AZ) en Youri Regeer (FC Twente). Dat Bakayoko genomineerd zou worden, was onvermijdelijk. De aanvaller van PSV werd liefst drie keer uitgeroepen tot Talent van de Maand. De Belg werd kampioen met de Eindhovenaren en leverde daarbij twaalf goals en negen assists.

Naast Bakayoko wonnen Van Bommel, Hato en Regeer ook een keer de prijs van Talent van de Maand. Dat geldt niet voor Minteh. De aanvaller die door Feyenoord van Newcastle United werd gehuurd kwam, vooral in de laatste maanden van het voorbije Eredivisie-seizoen los. Hij leverde in totaal tien goals en vijf assists, wat Brighton & Hove Albion ertoe bewoog om de Gambiaan voor een kleine veertig miljoen euro over te nemen van The Magpies.

Op maandag 2 september wordt bekend welke speler zich Talent van het Jaar mag noemen. Tijdens die avond worden er ook individuele prijzen uitgedeeld voor Speler van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en wordt ook de Willy van der Kuijlen-trofee voor de topscorers uitgereikt. Dat zal voor zowel de Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.