Vijfde zege voor FC Eindhoven, Cambuur onderuit

FC Eindhoven mag zich ook na zes wedstrijden koploper van de Jupiler League noemen. De ploeg van trainer Ernest Faber won thuis van Go Ahead Eagles en zag SC Cambuur onderuit gaan.

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 1-0In eigen Jan Louwers Stadion had FC Eindhoven aan één doelpunt genoeg om de overwinning te pakken. Die treffer viel in de vijftigste minuut en kwam op naam van Josemar Makiavala, die zichzelf knap vrijspeelde en doelman Peter van der Vlag kansloos liet. FC Eindhoven staat met nog twee wedstrijden te gaan nog altijd bovenaan in de strijd om de eerste periodetitel.

FC Dordrecht - SC Cambuur 2-1Lang leek SC Cambuur in het spoor van de koploper te blijven, want tot de 84ste minuut leidden de Friezen op bezoek bij FC Dordrecht dankzij een treffer van Martijn Barto. Tom Beugelsdijk en Cecilio Lopes (strafschop) zorgden in de slotfase echter nog voor een overwinning van de thuisclub. SC Cambuur verloor door de nederlaag in Dordrecht zijn tweede plaats aan FC Zwolle.

FC Zwolle - FC Volendam 3-1De ploeg van trainer Art Langeler, dat vorig seizoen zo dicht bij promotie naar de Eredivisie was, had in eigen huis geen kind aan FC Volendam. Alexander Bannink opende voor rust de score na goed voorbereidend werk van Nassir Maachi. Na de gelijkmaker van Jack Tuyp zorgden Joey van den Berg en Christiaan Cicek ervoor dat de drie punten toch in Zwolle bleven.

Willem II - Telstar 3-2Ook Willem II profiteerde van de nederlaag van SC Cambuur en steeg naar de derde plaats. Toch had de afgelopen seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde veel moeite met Telstar en vooral met Kevin Brands, die twee keer scoorde. Dankzij doelpunten van Danny Schreurs, Arjan Swinkels en Robbie Haemhouts boekte Willem II echter alweer zijn vierde overwinning van het seizoen.

Almere City FC - Helmond Sport 2-1Ook Almere City FC blijft uitstekend presteren dit seizoen. De ploeg van trainer Dick de Boer herstelde zich uitstekend van de 3-1 nederlaag vorige week bij Telstar. In eigen huis won Almere City FC van Helmond Sport, dat ook negen punten uit vijf duels had. Mitchell Kappenberg en Jerson Ribeiro scoorden namens de thuisclub, alleen Charles Kazlauskas kon daar iets tegenover stellen.

MVV Maastricht - Fortuna Sittard 3-1MVV mag zich weer de beste Limburgse club in de Jupiler League noemen. In eigen huis won het de derby tegen Fortuna Sittard, waar Danny Wintjens net als vorige week in de fout ging. De doelman liet een voorzet los, waarna Sjoerd Winkens kon scoren. Bryan Smeets maakte er 2-0 van, waarna Danny Hoesen de spanning terugbracht. Michael La Rosa bepaalde de eindstand op 3-1.

Overige uitslagenFC Oss - AGOVV Apeldoorn 1-0FC Den Bosch - Sparta Rotterdam 0-1 Foto: VI Images