Villa verslaat Newcastle, Barry tekent bij

De nieuwe manager Martin O'Neill heeft de wind er goed onder bij Aston Villa. De club uit Birmingham, die vorig seizoen nog streed tegen degradatie, heeft na de 2-0 overwinning tegen Newcastle United al zeven punten uit drie wedstrijden.

Obafemi Martins debuteerde bij Newcastle United, maar de van Internazionale overgekomen spits kende een triest debuut. De Nigeriaan viel uit met een blessure en omdat manager Glenn Roeder al drie keer had gewisseld, moesten The Magpies de wedstrijd met tien man uitspelen.

Villa, dat speelde zonder Wilfred Bouma, stond dat moment al op een 2-0 voorsprong. Luke Moore schoot al na twee minuten raak, nadat Newcastle verzuimde de bal goed weg te werken. Juan Pablo Angel (foto) zorgde na 37 minuten voor de eindstand door af te ronden na een pass van Gabriel Agbonlahor.

Naast de overwinning op Newcastle was er meer goed nieuws voor Villa. Gareth Barry verlengde zijn contract met vier seizoenen. De 25-jarige middenvelder speelt al acht seizoenen in het eerste van Villa en leek op een transfer aan te sturen. De aanstelling van O'Neill deed Barry besluiten de club trouw te blijven.