Villarreal stevig tweede, zonder Koeman wint Valencia

Villarreal profiteerde van het verlies van Barcelona bij Deportivo La Coruña door zelf wel te winnen. Na het vertrek van Ronald Koeman boekte Valencia weer eens een overtuigende zege.

Villarreal stevig tweede, zonder Koeman wint Valencia

Real Betis Sevilla-Villarreal 0-1Villarreal verstevigde de tweede plaats in de Primera División door op bezoek bij Real Betis met 1-0 te winnen. Na een kwartier profiteerde Marcos Senna van verkeerd opstellen van doelman Casto en liet hij de bal van afstand in het net ploffen. Villarreal verzuimde de wedstrijd daarna nog voor het rustsignaal te beslissen en kreeg daar in de tweede helft nog bijna de rekening voor gepresenteerd. Villarreal heeft nu vier punten meer dan Barcelona.

Real Mallorca-Racing Santander 3-1Racing Santander heeft op Mallorca een slechte beurt gemaakt in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Champions League. De nummer vijf van de Primera División kwam na 49 minuten op achterstand en maakte dat niet meer goed. Mallorca had de buit binnen na de 2-0 van Oscar Trejo. Aldo Duscher scoorde nog wel tegen uit een strafschop, maar clubtopscorer Daniel Güiza bepaalde de eindstand op 3-1 in het voordeel van Mallorca.

Valencia-Osasuna 3-0De eerste wedstrijd die Valencia speelde zonder de ontslagen trainer Ronald Koeman leverde een 3-0 zege op tegen Osasuna. Los Ché hadden over geluk niet te klagen. Al na een kwartier kreeg de thuisclub een strafschop en kon Osasuna-doelman Ricardo inrukken met een rode kaart. David Villa (foto) benutte de penalty, waarna Valencia via goals van Juan Mata en Joaquin uitliep naar een ruime zege. De club vergrootte het verschil met de gevarenzone tot vier punten.

Saillant detail was dat de drie bannelingen onder Ronald Koeman, Santiago Cañizares, Miguel Angel Angulo en David Albelda, door zijn opvolger Voro weer bij de selectie waren gehaald. Vanwege een blessure van Timo Hildebrand verdedigde Cañizares zelfs weer het doel. Angulo mocht nog even kort invallen.

Recreativo-Levante 2-0Levante is na de 2-0 nederlaag bij Recreativo definitief gedegradeerd. De ploeg van Riga Mustapha dreigde vanwege achterstallige salarissen de afgelopen dagen nog te gaan staken, maar kwam toch in actie. Het werd geen onverdeeld succes. Na twee seizoenen daalt Levante weer af naar de Segunda División.

Bekijk hier al onze video's