Villarreal-invaller Nihat beslist doelpuntenfestijn

Atlético Madrid heeft zich verkeken op de veerkracht van Villarreal. De onderste drie clubs boekten alle een overwinning.

Atlético Madrid-Villarreal 3-4Villarreal heeft het gat naar koploper Real Madrid verkleind tot twee punten. Submarino Amarillo moest daartoe wel diep gaan tegen Atlético Madrid. In de laatste minuut besliste Nihat Kahveci met zijn tweede treffer van de middag het duel in Vicente Calderón.

Het was een bijzondere ontknoping van de topper, die vroeg in de tweede helft opnieuw naar de kant van Atlético kantelde. Maxi Rodríguez miste kort na rust nog een strafschop, maar Sergio Agüero poetste dat slippertje weg. Villarreal, dat voor rust al een 2-0 achterstand had goedgemaakt, toonde opnieuw veerkracht met invaller Nihat als meest vooruitgeschoven post. Atlético moet door de nederlaag in de strijd om de Spaanse titel een pas op de plaats maken.

Racing Santander-Espanyol 1-1Espanyol ontsnapte met tien man aan een nederlaag. Racing Santander moest genoegen nemen met een gelijkspel, omdat in de slotfase Raúl Tamudo met een strafschop de openingstreffer van Mohamed Tchité ongedaan maakte. Santander speelde de laatste tien minuten met ene man meer na de rode kaart voor Ferrán Corominas voor een charge op Oscar Serrano.

Levante-UD Almería 3-0De eerste overwinning van Levante mocht op conto worden geschreven van Christian Riganò. De aanvaller maakte na achttien seconden zijn eerste treffer van de middag. Op aangeven van Riga Mustapha had de Italiaan zijn hattrick compleet.

Osasuna-Getafe 0-2Getafe kruipt verder omhoog na het boeken van de eerste competitiezege op vreemde bodem. De overwinning op Osasuna kwam pas in de slotfase tot stand. In twee minuten tijd had de ploeg van Michael Laudrup de punten veiliggesteld.

Real Zaragoza-Real Valladolid 2-3Ricardo Oliveira mocht Real Zaragoza binnen een kwartier aan de leiding hebben gebracht, het laaggeklasserde Real Valladolid lachte als laatste. In een tijdsbestek van zes minuten waren de rollen compleet omgedraaid. Víctor, Jonathan Sesma en Alvaro Rubio hielpen Valladolid aan pas de tweede zege van het seizoen.