Vincent Janssen doet Van Nistelrooij na met provoceren tegenstander

Antwerp FC-spits Vincent Janssen heeft van zich doen spreken op de Belgische velden. De Nederlander kwam tot scoren in het thuisduel met Union Sint-Gillis en juichte vervolgens provocerend voor de ogen van keeper Anthony Moris. Daar had Janssen zo zijn reden voor.

© Ziggo Sport / Pro Shots
Antwerp
Antwerp
2 - 0
Union Sint-Gillis

Voor zijn doelpunt in de tweede helft had Janssen een strafschop gemist in het eerste deel van de wedstrijd. De aanvaller schoot naast vanaf elf meter, waarna keeper Moris dat extra inwreef bij Janssen door te juichen voor diens ogen.

Deze provocatie was Janssen niet vergeten toen hij kort na rust alsnog de wedstrijd openbrak op De Bosuil. Na zijn doelpunt rende hij naar keeper Moris en stak hij zijn tong uit om de goalie te jennen. Janssen kreeg geel voor zijn actie, Antwerp won het thuisduel uiteindelijk met 2-0 door nog een goal van Tjaronn Chery.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse spits zich laat gaan na een provocatie van de tegenstander. In 2005 werd Ruud van Nistelrooij uitgelachen na een penaltymisser tijdens Nederland – Andorra. Toen de spits daarna alsnog tot scoren kwam, juichte hij demonstratief voor de ogen van tegenstander Toni Lima.