Vinícius Júnior ontsnapte aan vroege rode kaart in Champions League-finale

Reacties

Vinícius Júnior besliste zaterdagavond de Champions League-finale door na een fout van Ian Maatsen de tweede treffer van Real Madrid te maken. De Braziliaan had echter misschien wel niet meer op het veld mogen staan.

Vinícius Júnior ontsnapte aan vroege rode kaart in Champions League-finale
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De aanvaller kreeg na ruim een half uur een gele prent na doorgaan op keeper Gregor Kobel, maar had vijf minuten later misschien wel zijn tweede verdiend. Vinícius liet zich duidelijk vallen in duel met Mats Hummels, maar arbiter Slavko Vincic floot wel voor een overtreding. Dortmund-verdediger Nico Schlotterbeck kreeg vervolgens geel voor zijn reactie. 

'Dat was zonder twijfel een schwalbe', vond TNT-Sports-analist José Mourinho. 'Dat had een gele kaart moeten zijn. En Vinícius weet welke gevolgen dat had gehad.' De VAR mocht niet ingrijpen, omdat hij alleen in bepaalde situaties mag ingrijpen. Had Hummels een rode kaart ontvangen voor zijn vermeende overtreding, dan had de VAR (Nejc Kajtazovic) mogen ingrijpen, de rode kaart terugdraaien en had de buitenspeler van Real ook alsnog geel kunnen krijgen.

Op social media was er ook veel ophef over de gele kaart voor Schlotterbeck en vooral ook over het feit dat Vinícius met geel op zak mocht blijven staan ondanks zijn duidelijke schwalbe. In de Duitse media werd het moment eveneens besproken en werd er nog eens fijntjes stilgestaan bij de afgekeurde treffer van Matthijs de Ligt in de blessuretijd van de halve finale tegen Bayern München. 'Real Madrid had geluk in dit Champions League-seizoen', vond Kicker dan ook.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.