Vinícius Júnior wees duizelingwekkend Saoedisch bod af

Reacties

Vinícius Júnior had de bestbetaalde voetballer aller tijden kunnen worden. Het Saoedische Al-Ahli bood de Braziliaanse buitenspeler van Real Madrid afgelopen transferwindow een contract waarin hij een miljard euro zou verdienen.

Vinícius Júnior wees duizelingwekkend Saoedisch bod af
© Pro Shots

Na het vertrek van Allan Saint-Maximin naar Fenerbahçe was Al-Ahli op zoek naar een geschikte vervanger. De voorzitter van de club, Khaled Al-Issa, heeft in de Soaedische media aangegeven dat hij bereid was flink de portemonnee te trekken voor Vinícius Júnior. Het zou gaan om een megacontract waarin de buitenspeler in vijf jaar tijd ruim een miljard euro ging verdienen.

De buitenspeler van Real Madrid was niet geïnteresseerd in het aanbod van Al-Ahli. Hij wil graag bij De Koninklijke blijven, onder meer om de Champions League-titel van afgelopen seizoen te prolongeren. De volgende prijs die de Braziliaan graag wil winnen is de Ballon d’Or. Vinícius Júnior is een van de dertig genomineerden om de beste speler van de wereld te worden.

Na de weigering van Vinícius Júnior schakelden de Saoediërs door. Op de laatste dag van de transfermarkt in Saoedi-Arabië waren ze druk bezig om een topspits te verwelkomen. Ivan Toney en Victor Osimhen moesten de selectie gaan versterken, maar uiteindelijk heeft alleen de Engelse spits de overstap gemaakt naar Saoedi-Arabië. Na een heuse transfersoap rondom de Nigeriaanse spits speelt Osimhen komend seizoen in het rood-geel van Galatasaray.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.