Vinicius zorgt met heerlijke uithaal voor hoogtepunt in La Liga-topper

Reacties

Real Madrid heeft zaterdagavond mede dankzij een geweldige uithaal van Vinicius Júnior afgerekend met Villarreal, derde in La Liga. De Koninklijke blijft door de thuisoverwinning in het spoor van lijstaanvoerder Barcelona.

Vinicius zorgt met heerlijke uithaal voor hoogtepunt in La Liga-topper
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Villarreal
Villarreal

Real Madrid wilde zich voor eigen publiek revancheren voor de verrassende nederlaag tegen OSC Lille in de Champions League. Mbappé kwam midweeks in Lille nog als invaller binnen de lijnen, maar kreeg in Santiago Bernabéu een basisplaats. Enigszins opmerkelijk omdat de aanvaller door bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk buiten de selectie is gelaten voor de aanstaande interlandperiode om van zijn eerdere blessure te herstellen.

Het Madrileense publiek, dat luid applaudisseerde toen toeschouwer Toni Kroos op de grote schermen verscheen, zag Real na een klein kwartier op voorsprong komen. Federico Valverde haalde na een corner van afstand uit en Villarreal-doelman Diego Conde had geen antwoord op het van richting veranderde schot. Villarreal bood voor rust goed tegenstand, maar tot echte grote kansen kwamen de gasten niet.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken

Oprisping Vinicius
Real, dat geregeld slordig was in de opbouw, was nog voor de pauze een aantal keer dreigend: Mbappé stuitte bij een dribbel op het uitgestoken been van Conde en Jude Bellingham schoot van afstand net naast. De thuisclub had in de tweede helft moeite om meer afstand te nemen van Villarreal, maar in de 73ste minuut schoot Vinicius Júnior Real te hulp.

De Braziliaanse aanvaller schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard en hoog raak en zorgde ervoor dat de spanning in de Spaanse topper verdween. Zes minuten na zijn goal moest Vinícius de strijd staken vanwege een schouderblessure. Hij zag vanaf de bank dat Villarreal nog even aandrong: Thierno Barry schoot in kansrijke positie hard naast het doel van keeper Andriy Lunin. Real, bij vlak voor tijd Dani Carvajal met een knieblessure in tranen het veld verliet, komt door de zege in punten naast Barcelona. De Catalanen gaan zondag op bezoek bij Alavés.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
8
7
0
1
25-9
+16
21
2
Real Madrid
9
6
3
0
19-6
+13
21
3
Villarreal
9
5
2
2
17-17
0
17
4
Atlético Madrid
8
4
4
0
12-4
+8
16
5
Osasuna
9
4
3
2
13-14
-1
15
* Actueel tot en met 5 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.