Vink en Trustfull beëindigen carrière

Marciano Vink en Orlando Trustfull hebben beiden hun profloopbaan officieel beëindigd. De oud-internationals treden in dienst bij Sport Promotion van spelersmakelaar Rob Jansen. Sinds afgelopen zomer zaten ze allebei zonder club. Beide 32-jarige spelers kampten de laatste jaren met blessureleed.

Vink begon zijn loopbaan bij Ajax, waar hij als zeventienjarige debuteerde. Hij kreeg al snel het stempel 'de nieuwe Rijkaard' te zijn, een belofte die hij nooit heeft ingelost. Daar zag het in het begin van zijn loopbaan echter nog niet naar uit. Als twintigjarige speelde hij al in het Nederlands Elftal. Maar verder dan de twee interlands die hij in maart en april 1991 van begin tot eind meedeed, kwam hij niet.

In 1993 koos hij voor het avontuur van Genua, mede omdat hij geregeld met coach Louis van Gaal discussieerde over zijn positie: middenveld of verdediging. Zijn verblijf in noord-Italië bleek geen succes. Na een jaar belandde hij bij PSV, en sindsdien begon zijn lichaam te protesteren. Uiteindelijk sloot hij zijn loopbaan af bij het Zuid-Afrikaanse Capetown Ajax.

Ook de laatste jaren van Trustfull werden gekenmerkt door blessureleed. De middenvelder stond de laatste vijf seizoenen onder contract bij Vitesse, waar hij alleen in zijn eerste jaar echt aan spelen toekwam. Vorig seizoen kwam hij helemaal niet in actie.

Net als Vink schopte Trustfull het tot twee interlands, al begon zijn carriëre minder stormachtig. Als B-junior werd hij zelfs uit de jeugdopleiding van Ajax verwijderd. Via SVV, SVV/Dordrecht'90 en FC Twente belandde hij in 1992 bij Feyenoord, waar hij zijn beste periode kende. Toch lijkt ook hij niet het maximale uit zijn loopbaan te hebben gehaald.

Trustfull speelde in totaal slechts 32 minuten voor Oranje, via twee invalbeurten. Zijn moment bestond uit de prachtige pass, waarmee hij Youri Mulder in staat stelde te scoren tegen Wit-Rusland op 6 september 1995.

Bekijk hier al onze video's