Vitesse bezorgt Feyenoord nieuwe kater

Feyenoord is doorgegaan waar het voor de winterstop mee afsloot. Tegen Vitesse leden de Rotterdammers opnieuw een nederlaag (1-2). Niet omdat het met vier nieuwe spelers qua inzet niet thuisgaf, wel omdat Vitesse samenhangerder speelde en de betere kansen kreeg.

Extra zuur voor Feyenoord was dat het er tot tien minuten voor tijd naar uitzag dat de ploeg van Ruud Gullit juist zou gaan winnen. Het doelpunt van Dirk Kuijt, die vijf minuten na rust een indraaiende vrije trap van debutant Nicky Hofs over de doellijn werkte, leek voldoende voor een geflatteerde overwinning.

Vitesse was namelijk over de gehele wedstrijd gezien gevaarlijker. Zo was vooral de soms ongrijpbare Matthew Amoah een paar keer dicht bij een treffer. De spits van de Arnhemmers dook telkens achter de laatste linie van Feyenoord op maar stuitte op Gábor Babos.

De doelman die het vertrouwen van Gullit weer heeft, ging bij de gelijkmaker van invaller Igor Gluscevic overigens niet vrijuit. De kopbal van de geheel vrij staande spits was niet al te venijnig, maar Babos kreeg maar een half handje achter de bal: 1-1.

Nog geen minuut later besliste Gluscevic het duel zelfs. Op aangeven van Richard Knopper brak de Serviër op de rand van buitenspel door. Oog in oog met Babos schoot hij de bal in de verre hoek in het doel. En bezorgde Vitesse daarmee een niet meer verwachte zege en Feyenoord een volgende kater.

Feyenoord zag namelijk SC Heerenveen langszij komen en Vitesse tot op één punt naderen. Het gat met nummer drie Ajax liep op tot negen punten. De strijd om de titel is met een gat van veertien punten nu echt voorbij.