Vitesse gaat in beroep en kondigt akkoord met Parry aan

Reacties

Vitesse gaat in beroep tegen het besluit van de KNVB om de licentie voor het aankomende seizoen in te trekken. De club kondigt tevens een akkoord aan tussen ondernemer Guus Franke en Coley Parry over de schuld aan diens Common Group.

Vitesse gaat in beroep en kondigt akkoord met Parry aan
© Pro Shots

De KNVB besloot de licentie van Vitesse in te trekken, onder meer omdat de club geen dekkende begroting heeft. 'Het lag in de lijn der verwachting dat een dergelijk besluit genomen zou worden. We hebben immers niet op tijd de benodigde informatie aan kunnen leveren. Zoals ook aangekondigd aan de KNVB zullen wij direct een beroep aantekenen. Met de ontwikkelingen van de afgelopen dagen – refererend aan het akkoord met Coley Parry – gaan we dit proces met vertrouwen tegemoet. Wij geven niet op in het belang van de club, maar het is zeker nog geen gelopen koers', aldus algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes via de clubkanalen.

Vitesse zet in op een akkoord tussen Guus Franke en Coley Parry over de schuld aan de Common Group, het bedrijf van Parry. 'Zoals ik al vaker heb gezegd; het oplossen van het verleden is de belangrijkste stap', aldus Reijntjes. 'Met Guus Franke hebben we een fantastische Gelderse ondernemer gevonden, met sympathie voor de club, die het verleden voor ons wil oplossen. Uiteraard is dit een voorzichtige vreugde. Vanaf vandaag start immers ons beroepsproces en dienen we goedkeuring voor het vervolg op te halen bij de licentiecommissie. Hiervoor zullen wij de komende dagen de benodigde informatie aanleveren in Zeist. Hopelijk ontvangen wij dan binnen enkele weken goed nieuws vanuit de Licentie- en beroepscommissie en kunnen we definitief door.'

Vitesse benadrukt dat het aanleveren van de gevraagde documenten tijd kost. De beroepszaak vindt 'naar verwachting' over twee weken plaats. 'Mocht de club deze zaak onverhoopt en onverwacht niet winnen dan heeft het nog een kans via de rechtbank', aldus Vitesse.

Vitesse gaat ook al in op het proces rond Franke. 'De Ewijkse ondernemer zal pas na het afronden van de schuldsanering en op voorwaarde van goedkeuring en het uiteindelijk verlenen van de licentie door de KNVB de beoogde eigenaar worden van Vitesse. Hiervoor zijn echter nog een aantal belangrijke stappen te zetten de komende weken, waaraan achter de schermen hard wordt gewerkt. Tot aan de definitieve afronding wenst de mogelijke nieuwe eigenaar van Vitesse op de achtergrond te blijven', zo stelt de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.