Vitesse geeft zege uit handen bij KKD-start, Excelsior blundert

Reacties

Vitesse is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie niet goed begonnen. In eigen huis leek een opleving tegen Telstar genoeg voor een zege, maar het gaf de voorsprong toch nog uit handen door een uitblinkende Danny Bakker. Ook Excelsior ging direct onderuit.

Vitesse geeft zege uit handen bij KKD-start, Excelsior blundert
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 3
Telstar
Telstar

Na het behouden van de licentie presenteerde Vitesse de ene speler na de andere. Een formaliteit, want ze trainden soms al mee en stonden logischerwijs dan ook in de basis. Aangevuld met een aantal spelers dat vorig jaar ook onder contract stond, onder wie Simon van Duivenbooden. De jonge spits dacht na een kwartier de Arnhemmers op voorsprong te schieten, nadat hij Ronald Koeman had omspeeld en in het lege doel schoot.

Verdediger Bakker haalde de bal echter ternauwernood van de lijn en de verdediger bleek een ware plaaggeest voor Vitesse. Na ruim een half uur kopte hij namelijk een corner tegen de touwen. Ondanks de achterstand bleef het aardig gevulde Gelredome de thuisclub steunen én had de ploeg van John van den Brom de overhand.

Vitesse had een corner nodig om op gelijke hoogte te komen: invaller Marcus Steffen kopte de hoge bal van Alexander Büttner met enig fortuin binnen. Een zucht van opluchting ging door het stadion en Vitesse leek vleugels te krijgen van de goal. Direct daarna had Gyan de Regt een prachtige individuele actie in huis, waarmee hij Tomislav Gudelj wegstuurde: 2-1.

Na een feestje buiten de lijnen een week geleden over de licentie, leek er nu ook sportief succes voor Vitesse te komen. Totdat er een vrije trap opnieuw op het hoofd van Bakker kwam, die de gelijkmaker tegen de touwen knikte. En het werd nog erger voor Vitesse, want de jeugdigde ploeg dacht aan aanvallen, waarvan Telstar via een knappe individuele actie van Zakaria Eddahchouri profiteerde. En de assist? U raadt het al: van Danny Bakker. 

TOP Oss
TOP Oss
3 - 1
Excelsior
Excelsior

Hoewel Excelsior jeugdinternational Calvin Raatsie haalde om de naar NEC vertrokken aanvoerder Stijn van Gassel te vervangen, kreeg Pascal Kuiper de voorkeur bij Excelsior onder de lat. De jonge sluitpost stond al onder contract op Kralingen, maar heeft niet bepaald overtuigd bij de seizoensstart.

De degradant uit Rotterdam begon nog uitstekend, Richie Omorowa maakte al na zeven minuten van buiten de zestienmeter op fraaie wijze het openingsdoelpunt. Direct na de thee ging het echter compleet mis en maakte TOP Oss twee goals zonder dat Kuiper in zijn doel stond. Eerst kwam de sluitpost uit, was te laat, waarna Giovanni Korte – koud in het veld – simpel kon scoren. Een paar minuten later kwam Kuiper wéér uit zijn doel. Ditmaal was de terugspeelpass van Django Warmerdam te kort en vloog de bal opnieuw in het lege Excelsior-doel.

Het waren twee verdedigende missers, gecombineerd met het zelf missen van grote kansen, die Excelsior de das om deden in Oss, waar de thuisploeg in blessuretijd uit een spelhervatting via Tijmen Wildeboer nog een derde goal maakte.

MVV Maastricht
MVV Maastricht
0 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

'We willen anders gaan voetballen; we willen weer Cambuur-voetbal spelen', beloofde SC Cambuur-trainer Henk de Jong op de clubsite aan de vooravond van het nieuwe seizoen aanvallend voetbal. Dat lukte op bezoek bij MVV niet echt, want de aanvallende intenties van de Leeuwarders kwamen er niet echt uit in Maastricht.

Gewonnen werd het kansarme duel uiteindelijk wel: Milan Smit – in de belangstelling van veel clubs, desondanks stond hij toch 'gewoon' in de basis – kopte een kwartier voor tijd het enige doelpunt tegen de touwen. MVV-keeper Romain Matthys ging daarbij echter niet geheel vrijuit, want hij kwam op een voorzet vanaf rechts uit en had de bal niet.

FC Eindhoven
FC Eindhoven
2 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

FC Eindhoven is op doelsaldo voorlopig de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, samen met TOP Oss. 'Stop the count', deelde de club op X met een knipoog dan ook tijdens het duel. Fans die de tribunes net voor de rust verlieten of later terugkwamen vanwege bijvoorbeeld een sanitaire stop, hebben de goals overigens wel gemist. Boris van Schuppen schoot op slag van rust van buiten de zestien knap raak, Evan Rottier verdubbelde direct na de thee de score.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 2
FC Dordrecht
FC Dordrecht

FC Emmen en FC Dordrecht stonden in de play-offs van het vorige seizoen nog tegenover elkaar, maar van de 22 spelers destijds in de basis, waren er vrijdagavond nog slechts twee over. Ook stonden er twee andere coaches langs de lijn bij beide teams, die er desondanks een waar spektakel van maakten.

Feyenoord-huurling Korede Osundina had na ruim een kwartier al twee doelpunten laten noteren, hoewel het duel in feite volledig in evenwicht was. Het was dan ook volledig terecht dat Emmen via Julius Kade de aansluitingstreffer produceerde na rust en het elftal van de jonge coach Robin Peter was meermaals dicht bij de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet. Kade zag vlak voor het einde zijn inzet nog gekeerd worden op de doellijn, waardoor de uitslag van het duel in de play-offs vorig seizoen in Emmen (2-2) ditmaal niet werd bereikt.

Vr 9 aug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.