Vitesse grijpt ondanks uitblinkende keeper net naast eerste thuiszege in KKD

Vitesse heeft zondag net naast zijn eerste thuiszege in de Keuken Kampioen Divisie gegrepen. In het duel der degradanten maakte Excelsior pas in de blessuretijd gelijk.

Vitesse
Vitesse
1 - 1
Excelsior
Excelsior

Zowel Vitesse als Excelsior degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en had na twee speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie drie punten verzameld.

De ruim vijftienduizend toeschouwers in Stadion Gelredome zagen niet bepaald een hoogstaande eerste helft. Excelsior drong Vitesse weliswaar terug, maar het dwong daarbij weinig grote mogelijkheden af. En anders kon de thuisploeg altijd nog rekenen op doelman Tom Bramel, die vlak voor rust enkele keren knap redding bracht.

Zeven minuten na de hervatting sloeg Vitesse bij zijn eerste grote mogelijkheid toe. Invaller Andy Visser gleed de bal binnen na een weergaloze actie van Miliano Jonathans. Excelsior drong hierna logischerwijs aan, maar mede dankzij een flinke portie strijdlust en nieuwe saves van Bramel leken de Arnhemmers overeind te blijven. In de eerste minuut van de blessuretijd kwam Excelsior echter alsnog op 1-1. Zelfs Bramel had geen antwoord op een feilloos ingeschoten strafschop van Richie Omorowa, toegekend na een overtreding van Enzo Cornelisse.

Alsnog is Vitesse met vier punten uit drie wedstrijden alleraardigst aan het seizoen begonnen. Zeker in de context van de strijd om het voortbestaan die lang werd gevoerd en de vele (jonge) spelers die moeten worden ingepast door trainer John van den Brom.