Vitesse krijgt rol op eeuwfeest van bevriende Roemeense club

Reacties

Vitesse gaat op herhaling bij Petrolul Ploiesti. De Arnhemmers werken mee aan het honderdjarig jubileum van de club op het tweede niveau in Roemenië.

Vitesse krijgt rol op eeuwfeest van bevriende Roemeense club
© Pro Shots

Dat heeft alles te maken met de goede band die Vitesse met de Roemenen heeft. In 2013/14 beleefde Petrolul een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis door de Europa League te bereiken ten koste van Vitesse in de derde voorronde van dat toernooi. Het was de enige Europese deelname na de eeuwwisseling. In de vorige eeuw werd Petrolul meermaals kampioen en ging het wel vaker Europa in.

Sinds de dubbele ontmoeting in het tweede toernooi van Europa is er een bijzondere relatie tussen beide clubs en diens supportersgroeperingen. Tijdens de ontmoeting in Roemenië destijds raakte een Vitesse-fan onwel en overleed. Er werd een minuut stilte gehouden en mede door die gebeurtenis kwamen de fans van beide clubs dichterbij elkaar te staan. Bij de return was er een spandoek en applaus voor de omgekomen Vitesse-fan vanuit de Roemenen. Andersom heetten de Vitesse-fans de opponent welkom met een doek: 'Bun venit in Arnhem' (welkom in Arnhem).

Sindsdien is er veel onderling contact en interactie: zo hing er in 2017 een spandoek in stadion Gelredome met felicitaties aan Petrolul, toen zij weer naar het hoogste niveau promoveerden. Op 12 oktober om 18.00 uur speelt Vitesse om die reden een wedstrijd op bezoek bij de Roemeense club.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.