Vitesse schakelt Plovdiv uit, maar mist Kalas tegen Anzhi

In navolging van Twente heeft ook Vitesse zich geplaatst voor de derde ronde van de Europa League. De Arnhemmers waren op eigen veld een maatje te groot voor Lokomotiv Plovdiv: 3-1.

Nadat de wedstrijd in Bulgarije nog na een waar spektakelstuk in 4-4 geëindigd was, was het duel in Gelredome een stuk eenzijdiger. De ploeg van trainer Fred Rutten was vanaf de eerste balomwentelingen de bovenliggende partij en kwam na een halfuur spelen via Marco van Ginkel op voorsprong.

Kort voor de rust verdubbelde Patrick van Aanholt de score. De verdediger scoorde in tweede instantie na een goed opgezette combinatie met Jonathan Reis. De tweede helft was amper aan de gang of het laatste beetje Bulgaarse hoop op een stunt was verkeken toen Wilfried Bony hard raak kopte: 3-0.

Daarna ebde de concentratie en toewijding in een rap tempo weg bij Vitesse. Tomas Kalas bewees zijn ploeg een slechte dienst door volkomen onnodig een doorgebroken speler te vloeren en rood te incasseren. Hristo Zlatinski stuurde vervolgens doelman Piet Velthuizen de verkeerde kant op: 3-1.

In de slotfase kregen de Arnhemmers een buitenkans op een vierde doelpunt, maar Georgi Chanturia miste een penalty.

Vitesse is zeker van een plaats in de volgende Europa League-ronde. Daarin is het door Guus Hiddink getrainde Anzhi Makhachkala de tegenstander. De duels worden gespeeld op 2 en 9 augustus. Foto: VI Images