Vitesse toont tegen Jong Ajax veerkracht in jaarlijks Airborne-duel

Vitesse is in eigen huis tegen Jong Ajax niet verder gekomen dan een gelijkspel. Tijdens de jaarlijkse Airborne-wedstrijd kwam de ploeg van trainer John van den Brom tot twee keer toe terug van een achterstand.

Vitesse
Vitesse
2 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Dat de Arnhemmers uiteindelijk slechts één punt overhielden aan de wedstrijd, mochten zij zichzelf aanrekenen. Vitesse was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg ook de meeste mogelijkheden, maar het was Jong Ajax dat tot twee keer toe vanuit het niets op voorsprong kwam. Kristian Hlynsson was goud waard voor de Amsterdammers, want zelf opende hij na twintig minuten de score en elf minuten voor rust bereidde hij de 1-2 van Julian Rijkhoff voor.

Tussendoor was het Andy Visser die de stand had gelijkgetrokken en na ruim een uur zorgde Irakli Yegoian voor de 2-2. De thuisclub had nog meer dan genoeg tijd voor een slotoffensief en Jong Ajax had werkelijk niets meer in te brengen. Vitesse slaagde er echter niet in het overwicht - ondanks 29 doelpogingen en 16 hoekschoppen - om te zetten in de score. Daardoor speelde de Eredivisie-degradant voor de vierde keer in zeven wedstrijden gelijk.