Vitesse verslaat NAC ook in eigen huis

NAC Breda heeft geen sportieve revanche kunnen nemen voor de wedstrijd in Arnhem. Vitesse won en is nog in de race voor een Intertoto Cup-ticket (0-1).

De eerste wedstrijd in Arnhem had zijn invloed op het tweede bedrijf in Breda. Niet alleen de uitslag (3-2 voor Vitesse) maar nog meer het vermeende fysieke geweld dat Vitesse in eigen huis niet had geschuwd. Brian Pinas en Rob Penders moesten verstek laten gaan met verwondingen overgehouden aan het eerste duel, en daar leek NAC in de eerste helft van de return revanche voor te willen nemen.

Nog los van de onvriendelijkheden zagen beide ploegen ook nog kans mogelijkheden te creëren. Vitesse had daarvan in de eerste helft via Danko Lazovic en Mads Junker de beste, NAC Breda was middels Glen Salmon dicht bij de openingstreffer.

Vijf minuten in de tweede helft had Vitesse de strijd beslecht. Anduele Pryor, die in de rust Lazovic was komen vervangen, tekende voor de voortijdige beslissing. De aanvaller profiteerde van een fout van Aykut Demir, die te onzorgvuldig de bal passte naar Tamás Petö.

NAC probeerde er nog wat van te maken, maar de ploeg van Ernie Brandts was zelfs een gelijkmaker niet gegeven. Kurt Elshot was er nog dichtbij, maar zijn inzet werd op de lijn gered door Paul Verhaegh.