Vitesse wint bij NEC in onvriendelijke derby

Vitesse plaatste zich ten koste van aartsrivaal NEC voor de finale om een ticket voor de Intertoto Cup. In Nijmegen wonnen de Arnhemmers met 2-1.

NEC en Vitesse gingen lange tijd gelijkop in De Goffert. De thuisploeg kwam in de 28ste minuut op voorsprong dankzij Patrick Pothuizen, die profiteerde van een mislukte buitenspelval van de Arnhemmers bij een vrije trap van Tininho en met een kopbal Harald Wapenaar passeerde.

Tien minuten later kwamen de bezoekers langszij. Het was Youssouf Hersi die ontsnapte bij Pothuizen en voor het doel Fred Benson vond: 1-1. Na rust werd het steeds onvriendelijker, net zoals een week geleden in Arnhem al het geval was geweest. Voetballend hield het niet over.

Veel viel er dan ook niet meer te beleven. Romano Denneboom was dichtbij met een knal op de lat, maar in de slotfase was het Hersi die via een counter de ploeg van Edward Sturing aan de zege hielp.

Na de beslissing in deze play-off lieten spelers van beide ploegen zich verleiden tot opstootjes. Richard Knopper en Andrzej Niedzielan kostte dat nog een rode kaart.