Vitesse wordt in slotfase bestolen door Demouge

Het zat Vitesse niet mee in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De club uit Arnhem had recht op de overwinning, maar Frank Demouge zorgde vlak voor tijd voor een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft zat het al flink tegen voor Vitesse. Het veldoverwicht was groot en de Arnhemse club creëerde veel kansen. Toch ging Willem II met een voorsprong de rust in, want de ploeg van trainer Andries Jonker scoorde wél. Mehmet Akgün maakte na een kwartier spelen de enige treffer van de eerste helft en dus was de ruststand 0-1.

Vitesse kwam vol goede moed uit de kleedkamer en zette alles recht. Ricky van Wolfswinkel maakte meteen na de hervatting de gelijkmaker. De jonge aanvaller schoot met zijn linkerbeen de bal knap in de kruising. De club uit Arnhem kreeg kans na kans, maar pas nadat het tegen tien man te spelen kwam, scoorde Vitesse zijn tweede treffer.

Jens Janse kreeg in de 51ste minuut zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Tegen tien man bleef Vitesse op zoek naar de voorsprong en al snel met resultaat. Nick Hofs maakte vijf minuten na de rode kaart van Janse uit een corner de 2-1. Voor Hofs betekende het zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer bij Vitesse.

Lang leek de wedstrijd te eindigen in een 2-1 overwinning voor de thuisclub. Vitesse kreeg nog kansen, maar de supporters in het Gelredome zagen dat Vitesse het zichzelf moeilijk maakte. Doordat de voorsprong niet uitgebouwd werd, bleef Willem II in de race voor een punt. Clubtopscorer Frank Demouge zorgde in de blessuretijd voor de onverdiende gelijkmaker.