Vitesse ziet redder in nood wegvallen: proflicentie serieus in gevaar

Reacties

Investeerder Guus Franke heeft zich teruggetrokken voor de overname van het noodlijdende Vitesse, is bevestigd aan VI. Dit betekent dat de kans klein is dat de Arnhemmers voldoende geld bij elkaar krijgen om de proflicentie te behouden. De KNVB trekt de licentie van Vitesse vanaf 9 juli in, omdat de club onder andere geen sluitende begroting kan inleveren.

Vitesse ziet redder in nood wegvallen: proflicentie serieus in gevaar
© Pro Shots

Het besluit om de licentie van Vitesse in te trekken, werd al op 25 juni genomen. Vitesse kon de licentiecommissie naast de niet-sluitende begroting ook niet garanderen dat het dit seizoen over een bankrekening en accountant kan beschikken. Vitesse ging meteen in hoger beroep na de uitspraak van de licentiecommissie, maar dat lijkt op niets uit te lopen na het nieuws over Franke. Vitesse moet maandag stukken aanleveren bij de KNVB voor het beroep tegen het intrekken van de licentie. De club laat weten dat het zal doorwerken tot de laatste minuut van de deadline (maandag 23.59 uur) om met een alternatief scenario te komen.'

Het pokerspel om de licentie van Vitesse wordt belicht door Tom Knipping

Ondernemer Franke moest een akkoord bereiken met Coley Parry, de beoogd eigenaar van Vitesse bij wie de club een miljoenenschuld had uitstaan. Een deal tussen twee kwam vorige week al tot stand, maar Franke kwam niet over de brug met bewijzen voor voldoende financiële middelen. Vitesse zelf schrijft dat de reden van de geknakte deal niet bekend is. 

Vitesse had er goede hoop op dat er met Franke uiteindelijk alsnog een acceptabele deal op tafel kwam die de beroepscommissie kon overtuigen, maar zover komt het dus niet. De gedegradeerde club kan als het beroep niets uithaalt nog de stap naar de burgerrechter maken, maar het water staat de Arnhemmers tot aan de lippen.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes kwam op de site van Vitesse aan het woord. 'Het is vandaag alsnog stukgelopen tussen Guus Franke en Coley Parry (Common Group). De reden hiervan is ons onbekend. Vitesse werkt tot vanavond 23.59 uur met man en macht aan een alternatief scenario. Gezien de deadline wil ik eenieder vragen om de rust nog even te bewaren. Wij hebben alle aandacht nodig om het tij te keren. Wij geven niet op.'

Eerder op de maandag gaf Tom Knipping al een update over de penibele situatie van Vitesse.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.