Vizier Memphis staat op scherp met belangrijke duels Oranje op komst

Reacties

Ondanks een doelpunt van Memphis Depay heeft Olympique Lyon voor de tweede keer op rij punten laten liggen in de Franse competitie. Ook Kenny Tete kon bij zijn rentree in de basis niet voorkomen dat Girondins Bordeaux nog een punt pakte, nadat het met een man meer kwam te staan.

Vizier Memphis staat op scherp met belangrijke duels Oranje op komst
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 1
Bordeaux
Bordeaux

Memphis had in de eerste twee competitieduels van Lyon in totaal al drie keer gescoord. Tegen Bordeaux voegde de 25-jarige aanvaller er daar eentje aan toe toen hij na een half uur werd gelanceerd door Martin Terrier. De Oranje-international kon vervolgens alleen op Benoît Costil af, al was de hoek waaruit hij moest schieten niet eenvoudig. Met zijn linkerbeen passeerde Memphis de doelman van Bordeaux echter met een loepzuiver schot in de lange hoek.

Daarmee kreeg Lyon, waar de bij Oranje gepasseerde Tete voor het eerst dit seizoen in de basis begon, alsnog de beloning voor de sterke openingsfase. Eerder stond Costil een treffer van de thuisploeg nog in de weg. Zo redde de enkelvoudig international na een schitterende actie van Houssem Aouar, die drie Bordeaux-spelers het bos instuurde. Ook een schot van afstand van Terrier bracht de Franse goalie van Les Girondins niet in de problemen.

Nadat de als centrumspits spelende Memphis zijn ploeg na een half uur alsnog op voorsprong had gezet, lukte het Lyon niet de marge verder uit te bouwen. Toen middenvelder Thiago Mendes na een uur zijn tweede gele kaart kreeg, kon Bordeaux daarom de jacht inzetten op de gelijkmaker. Vijf minuten later zette Jimmy Briand (34) die al op het scorebord, nadat Anthony Lopes nog had fantastisch had gered op een schot van Nicolas De Préville.

Lyon moest daarna alle zeilen bijzetten om met tien man het punt veilig te stellen. Daar slaagden Memphis, Tete en hun ploeggenoten in. Een week na de 1-0 nederlaag bij Montpellier zal trainer Sylvinho desondanks niet met een tevreden gevoel de interlandperiode ingaan. Memphis meldt zich maandag met prima statistieken bij Oranje. Net als Lille-spits Victor Osimhen scoorde hij vier keer, waarmee hij vooralsnog gedeeld Ligue 1-topscorer is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.