Vlak debuut Afonso Alves bij Middlesbrough

Afonso Alves heeft zijn eerste minuten in de Premier League erop zitten. De Braziliaan was weinig gelukkig bij Middlesbrough. Everton, de hoogst genoteerde club die zaterdag in actie kwam, verstevigde de vierde plaats.

Middlesbrough-Fulham 1-0
Middlesbrough won nipt van Fulham. Door een falende buitenspelval kon Jeremy Aliadiere in de elfde minuut alleen door. De Franse aanvaller schoot door de benen van Ante Niemi de 1-0 binnen. Afonso Alves viel een half uur voor tijd in bij Boro. De Braziliaan werd nauwelijks in het spel betrokken en kon zijn debuut voor SC Heerenveen, toen hij in de negentigste minuut de winnende maakte tegen ADO Den Haag, niet herhalen.

Everton-Reading 1-0
Everton blijft op stoom in het Premiership. The Blues zijn nu al zes duels ongeslagen en boekten de vierde overwinning in die serie. De vierde plaats in de Premier League is de beloning. Phil Jagielka maakte het enige doelpunt. De centrale verdediger kopte in de 62ste minuut met een boogje raak. Andy van der Meyde zat op de bank bij Everton, maar hoefde niet in te vallen.

De top drie in Engeland komt later in actie. Zondag speelt Manchester United de derby tegen Manchester City en treffen Chelsea en Liverpool elkaar. Arsenal trapt maandagavond af tegen Blackburn Rovers