Vlap houdt schade FC Twente beperkt na late goal in Salzburg

Reacties

FC Twente heeft nagelaten zichzelf een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return in de play-offs voor deelname aan de Champions League. Op bezoek bij Red Bull Salzburg werd er verloren. Door een late treffer van Michel Vlap doet die nederlaag echter minder pijn.

Vlap houdt schade FC Twente beperkt na late goal in Salzburg
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Trainer Joseph Oosting liet het vooraf al weten: FC Twente was in Oostenrijk gekomen om te winnen. En dus groeven de Tukkers zich ook niet in. Dat deed Oosting overigens met Ricky van Wolfswinkel in de punt van de aanval. De kersverse aanvoerder kreeg de voorkeur boven de van Rangers FC overgenomen Sam Lammers.

De woorden van Oosting werden nagekomen, want FC Twente schoot uit de startblokken. Daan Rots kreeg direct een dot van een kans, maar stuitte op voormalig Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich. Overigens ging Salzburg daarna in de tegenaanval. De ploeg van de Nederlandse trainer Pepijn Lijnders had een antwoord, maar schoot nog niet met scherp. Net als Mitchell van Bergen, die ook op Blaswich stuitte.

Na de wervelende start zakte het duel iets weg. Tot Salzburg na een half uur spelen weer aanzette. FC Twente-doelman Lars Unnerstall hield zijn ploeg in die fase sterk op de been, maar uiteindelijk kon ook de Duitser niet voorkomen dat de Oostenrijkers toesloegen. Vlak voor rust was het Maurits Kjaergaard die de Tukkers met een geweldige goal veel pijn deed: 1-0.

In de tweede helft moest FC Twente dus in de achtervolging, maar het was juist Salzburg dat weer gevaarlijk was. Aleksa Terzic liet echter na de marge van zijn ploeg uit te bouwen. FC Twente was ondertussen niet in staat het de thuisploeg lastig te maken, waardoor Oosting ingreep: Lammers en Michel Vlap kwamen in de ploeg. Opvallend genoeg was Sem Steijn een van de slachtoffers.

Blunder Salah-Eddine en hoop dankzij Vlap
Voor Lammers was het zijn debuut en direct leek hij zijn nieuwe werkgever te helpen, maar een kopbal ging over. Heel veel dichter kwam FC Twente ook niet meer bij de gelijkmaker. De ploeg van Oosting leek de schade verder beperkt te houden, tot Anass Salah-Eddine hopeloos in de fout ging. Via wederom Kjaergaard werd het 2-0.

Daardoor leek FC Twente voor een gigantische opgave te staan bij de return in de Grolsch Veste. Tot Vlap met een geweldig moment het uitvak tรณch nog liet exploderen. De invaller ging achter een vrije trap staan en schoot weergaloos binnen: 2-1. Daardoor gaan de Tukkers plots met heel veel hoop de return in en bleek het perspectief helemaal terug.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.