Vleminckx redt NEC, Heracles schakelt RKC Waalwijk uit

NEC heeft de derde ronde van de KNVB-beker bereikt ten koste van FC Eindhoven. Ook Heracles Almelo en Vitesse plaatsten zich ten koste van RKC Waalwijk en FC Oss voor de volgende ronde.

FC Eindhoven-NEC 2-3Kort na rust kwam NEC in Eindhoven op een 2-0 voorsprong door een treffer van Moestafa El Kabir, maar de thuisclub vocht sterk terug. Dankzij treffers van Rob van Boekel en Leon Kantelberg kwam FC Eindhoven een kwartier voor tijd op 2-2. Het duel leek af te stevenen op een verlenging tot Björn Vleminckx, die ook de 0-1 al maakte, NEC de 3-2 overwinning bezorgde.

Vitesse-FC Oss 5-2In Arnhem had Vitesse weinig te duchten van FC Oss. Na de eerste helft leidde de ploeg van trainer Theo Bos met 4-0, mede dankzij drie treffers van Nicky Hofs. Dankzij Joël Tshibamba en Patrick Lip stond het echter tien minuten na de hervatting weer 4-2, maar Vitesse kwam niet meer in gevaar in eigen huis. Rogier Molhoek bepaalde de eindstand in de 58ste minuut nog op 5-2.

Heracles Almelo-RKC Waalwijk 1-0Een kopbal van een van de kleinste spelers op het veld besliste de wedstrijd tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk. Kwame Quansah maakte in de 79ste minuut de enige treffer van de wedstrijd, waarmee hij zijn club een plaats in de derde ronde van de KNVB-beker bezorgde. De Ghanees profiteerde van een blunder van RKC-doelman Jurgen Wevers, die mistastte bij een hoekschop.